Kávézó, étterem

<span class="Medvetalp Bisztró" title="Lillafüreden várjuk családi vállalkozásunkba természetkedvelő vendégeinket különleges,saját fejlesztésű,egészséges ételeinkkel,italkülönlegességeinkkel.">Medvetalp Bisztró</span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:16px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/kedvezmeny.jpg"></span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 3517 Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 11.
Telefon: +36 70 235 2106
Tevékenység:

Lillafüreden várjuk családi vállalkozásunkba természetkedvelő vendégeinket különleges,saját fejlesztésű,egészséges ételeinkkel,italkülönlegességeinkkel. Amíg a gyerekek a nagy,parkos területünkön játszanak,addig lehetőségetek van házi készítésű szörpök kóstolására -akár akác vagy fenyő ízben is-, 100% bio arabica kávéink megízlelésére, és a medvetalpak kipróbálására. Nyáron nem ritkák nálunk a koncertek, rendezvények. Várunk szeretettel!


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban:

10% kedvezmény a Waldorf-mozgalomból érkező vendégeknek minden Medvetalpra.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban:

Az alábbi jellegű munkákat kínálja:
– nyári munka
– konyhai kisegítő
– pincér

Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet a medvetalp.bisztro@gmail.com email címen, vagy a +36 70 235 2106 telefonszámon.


Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Hámori Waldorf Általános Iskola, Gimnázium
<span class="ne pazarolj zero waste bolt és kávézó" title="Budán a Fő utcában várunk családi-baráti vállalkozásunkba mindenkit, aki érdeklődik a fenntarthatóság iránt, szeretne elfogyasztani egy finom kávét/teát, egy kis süteménnyel vagy kellemes légkörben vásárolna be a mindennapokra.">ne pazarolj zero waste bolt és kávézó</span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:16px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/kedvezmeny.jpg"></span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 1027 Budapest, Fő utca 79.
Telefon: +36 20 268 2509
Tevékenység:

Budán a Fő utcában várunk családi-baráti vállalkozásunkba mindenkit, aki érdeklődik a fenntarthatóság iránt, szeretne elfogyasztani egy finom kávét/teát, egy kis süteménnyel vagy kellemes légkörben vásárolna be a mindennapokra.

Arra törekszünk, hogy egy háztartás alapvető fenntartásához szükséges minden dolog beszerezhető legyen nálunk, legyen az csomagolásmentes, egészséges élelmiszer, környezetbarát tisztítószer vagy az egyszerhasználatos használati eszközök fenntartható változata.
Gyere, térj be hozzánk! 🙂

Instagram: https://www.instagram.com/nepazarolj/
Facebook: https://www.facebook.com/nepazaroljpont


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban:

10% kedvezmény a webshop áraiból a WALDORF10 kupont használóknak, illetve 5% kedvezmény a bolti vásárlás végösszegéből a “Waldorf 5%” jelszóra.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban:

Az alábbi jellegű munkákat kínálja:
– Csomagolásmentes boltunk új csapattagját keressük eladói pozícióba hosszú távra heti 10-20 órában.

Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet a barbi@nepazarolj.hu email címen.


Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Budántúli Waldorf Óvoda
Kapcsolódás módja: Szülő
<span class="Patisson Konyha és FoodTruck" title="Konyha és FoodTruck, Patisson Konzervgyár webshop.">Patisson Konyha és FoodTruck</span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:16px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/kedvezmeny.jpg"></span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50. (Art Quarter Budapest)
Telefon: +36 20 510 8300
Email cím: info@patisson.hu
Tevékenység:

A Patisson egy Konyha és egy FoodTruck, ami megy bárhová európán belül, ahova hívják, vagy az AQB helyszínén is nyitva vagyunk, a Patisson Konzervgyár termékeit pedig a webshopunkban, az AQB boltban és a FoodTruckban is meg lehet vásárolni.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban:

5% kedvezmény a webáruház áraiból a WALDORF5 kupont használóknak.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban.

Az alábbi jellegű munkákat kínálja:
– nyári munka a FoodTruckban
– csomagoló és előkészítő munka a konzervgyárban
– szakács tanuló a konyhán
– pultos felszolgáló az AQB teraszán

Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az info@patisson.hu email címen, vagy a +36 20 510 8300 telefonszámon.


Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium
Kapcsolódás módja: Szülő, Fenntartó, Támogató
<span class="SólyomFészek menza és konyha" title="Iskolai szülők csoportjaként egy non-profit "társadalmi vállalkozást" indítottunk, mely cégként működik, így fenntartható, de amely nem az anyagi haszonszerzést helyezi a középpontba, hanem a vállalkozást létrehozó közösség hasznára való létet.">SólyomFészek menza és konyha</span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 2083 Solymár, József A. u. 26. (Fészek Waldorf Iskola épülete)
Telefon: +36 20 939 7587
Tevékenység:

A Szövetkezet 2013-ben alakult a solymári Fészek Waldorf Iskola szülői közösségéből egyértelmű iskolai és szülői igényre, hogy a korábbinál jóval egészségesebb, minőségibb étkezés biztosítsunk a gyerekeknek.
Iskolai szülők csoportjaként egy non-profit “társadalmi vállalkozást” indítottunk, mely cégként működik, így fenntartható, de amely nem az anyagi haszonszerzést helyezi a középpontba, hanem a vállalkozást létrehozó közösség hasznára való létet.
Szövetkezetünk 2014 óta készíti a iskolánk gyermekei számára az egészséges ebédet. A kezdetek óta sokat fejlődtünk, ma már mi szállítunk 13 környékbeli Waldorf-óvodának és iskolának és több alternatív óvodának, iskolának is (pl. Montessori, Budapest School).
Elkötelezettek vagyunk abban, hogy egészséges ételeket biztosítsunk. Fontos szempont a Waldorf-pedagógiában is használt gabonanaptár követése, az idényzöldségek preferálása, az elő-és mélyhűtött áruk minimalizálása, valamint a tartósítószer-, ill. színezékmentesség. Törekszünk alapanyagainkat fenntarthatóan gazdálkodó beszállítóktól beszerezni.
Fejlesztéseinket pályázatokból finanszírozzuk, így modern, kíméletes technológiákat használhatunk, pl. modern gőzpárolókat, indirekt főzőüstöt, dagasztógépet.

Az alábbiakban felsorolunk néhány példát, melyeket az egészséges étkeztetés során betartunk és ami miatt úgy gondoljuk, hogy az általunk kínált étel valóban tápláló: szívvel készül, egészséges és finom.

– Amikor csak lehetséges, friss szezonális, naponta frissen pucolt, előkészített zöldségeket használunk, a zöldségeket helyi kereskedő szállítja nekünk már több éve, nagyon jó minőségben
– A tejtermékek minőségi alapanyagok: tej 2,8%, tejföl 20%, tejszín 21%, vaj és nem margarin(kivéve a vegan menüt)
– Csirkét Premium Gold minőségben szerezzük be
– A tojást helyi kereskedőtől szerezzük be, házi kisgazdaságból
– Igazi halat, afrikai harcsát használunk, amit a Hortobágyi, vagy a Szarvasi halgazdaságban termelnek
– Péksüteményeinket és kenyerünket magunk sütjük, Garat Malom lisztből
– A húskészítményeket a pilisvörösvári (Mesterhús), hentestől vásároljuk.
– Mézzel édesítjük a salátákat, gyümölcsleveseket, amennyiben lehetséges akkor a tepsis süteményeket is, amit szintén helyi termelőtől szerzünk be, bió minőségben.
– Salátáinkat extraszűz olíva olajjal ízesítjük
– Vegán alapanyagaink legtöbbje bio minősítésű (kiemelendő a füstölt tofu, ami nagyon különleges minőségű termék)
– Ahol szükséges, rizs- vagy kókusztejet használunk a tej alternatívájaként, amit magunk készítünk
– Főtt tésztáink tojásmentesek, durumlisztből készülnek, ennek következtében sok bennük a lassan felszívódó szénhidrát, ami a korszerű táplálkozást segíti
– Ügyelünk a nyersanyagtartalomra, kerüljük a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, a só és olajok túlzott használatát.
– Nem használunk előregyártott porokat, szószokat, ételadalékokat.
– Menüink összeállításakor figyelembe vesszük a táplálkozás tudomány kutatási eredményeit és az OÉTI ajánlásait.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban:

Az alábbi jellegű munkákat kínálja:
– konyhai kisegítő
– szakács

Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet a solyomfeszekszocszov@gmail.com email címen, vagy a +36 20 939 7587 telefonszámon.

Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium
Kapcsolódás módja: Szülő, Egyéb
<span class="Vasmacska KávéZoo" title="A Vasmacska KávéZoo egy zöld oázis a városi dzsungelben. Egy állatbarát és emberbarát hely Óbudán, a Fő térnél, az Esernyős szobroktól pár méterre, ahol nemcsak az emberek, hanem az állatok is jól érzik magukat."</span>Vasmacska KávéZoo<span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 1033 Budapest, Laktanya u. 3.
Telefon: +36 1 426 8553
Tevékenység:


A Vasmacska KávéZoo egy zöld oázis a városi dzsungelben. Egy állatbarát és emberbarát hely Óbudán, a Fő térnél, az Esernyős szobroktól pár méterre, ahol nemcsak az emberek, hanem az állatok is jól érzik magukat.

Igen, nálunk laknak állatok! Nyuszik, tengeri malacok, csincsillák, kacagó gerlék, kutyák, Emil, a kaméleon és a többiek. Ha ez nem elég, magaddal hozhatod saját kutyádat is. (Kérjük, asztalfoglalásnál szólj, ha kutyával érkezel.)

Kóstold meg a finom kávénkat, forró csokinkat, teáinkat, de harapnivalók és napi levesünk közül is választhatsz. Hétközben kétfogásos déli menüvel, hétvégén brunch menüvel várunk. Vegán ételekkel is várunk: keresd a Vegán Macska étlapunkat!

Céges megbeszéléséket vagy bulikat, esküvőket és mindenféle más rendezvényt szívesen szervezünk.

Rendszeresen részt veszünk állatvédelmi rendezvényeken és helyt is adunk ilyeneknek. Nyáron állatbarátképző táborokat tartunk gyerekeknek.

A Vasmacska KávéZoo-t 2017-ben és 2019-ben is a budapesti kávézók közül az Év Kutyabarát Helyévé választották a kutyabarat.hu szavazásán!

A kávézó megközelíthető kerekesszékkel és babakocsival, a babákat etetőszékkel és pelenkázóval várjuk.


Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Óbudai Waldorf Általános Iskola, Gimnázium
Kapcsolódás módja: Szülő
<span class="Vincent Vega Konyhája" title="Vegetáriánus és Vegán finomságok.">Vincent Vega Konyhája</span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:16px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/kedvezmeny.jpg"></span><span class="badge" title="A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban"><img style="vertical-align:baseline; height:15px;" src="https://biz.waldorf.hu/wp-content/uploads/diakmunka.png"></span>
A vállalkozás címe: 6754 Újszentiván, Kossuth u. 4/a
Telefon: +36 20 580 2555
Tevékenység:

Vegetáriánus és Vegán finomságok. Vega esküvő, teljeskörű vendéglátással, kitelepülés büfékocsival, az ország egész területén!


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Kedvezmény Programban:

10% kedvezmény esküvői étkeztetésre a WALDORF10 kupont használóknak.


A vállalkozás részt vesz a Waldorf Diákmunka Programban:

Az alábbi jellegű munkákat ajánlja:
– konyhai kisegítő

Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az vincentvegakonyhaja@gmail.com email címen, vagy a +36 20 580 2555 telefonszámon.


Waldorf-intézményhez / antropozófiai szervezethez való kapcsolódás: Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium
Kapcsolódás módja: Szülő, Végzett diák